DOX+ je soubor tří budov, který rozšiřuje galerijní a přednáškové kapacity Centra současného umění o sály pro tanec, hudbu, film či videoart a pronajímatelné kancelářské plochy.
DOX+ je soubor tří budov, který rozšiřuje galerijní a přednáškové kapacity Centra současného umění o sály pro tanec, hudbu, film či videoart a pronajímatelné kancelářské plochy.
Centrum DOX k sobě připojilo rekonstruovanou sousední kancelářskou budovu, původně sloužící dřevařským závodům.
Centrum DOX k sobě připojilo rekonstruovanou sousední kancelářskou budovu, původně sloužící dřevařským závodům.
Víceúčelový sál mění své akustické vlastnosti pomocí otočných panelů na stropě, vysunutím či složením hlediště a propojením s foyery.
Víceúčelový sál mění své akustické vlastnosti pomocí otočných panelů na stropě, vysunutím či složením hlediště a propojením s foyery.
V rekonstruované části zůstala zachována lapidární volná dispozice; záměrně byly zvoleny materiály odpovídající době vzniku stavby.
V rekonstruované části zůstala zachována lapidární volná dispozice; záměrně byly zvoleny materiály odpovídající době vzniku stavby.
Site plan.
Site plan.
Ground floor.
Ground floor.
First floor.
First floor.
2nd–4th floor.
2nd–4th floor.
Section.
Section.
Schéma variability objemu vzduchu v hlavním sále uzavřením či otevřením foyeru
Schéma variability objemu vzduchu v hlavním sále uzavřením či otevřením foyeru

Quiet Please. Extension of The DOX Centre for Contemporary Art in Prague

Petr Hájek, Tereza Keilová, Cornelia Klien, Benedikt Markel, Martin Stoss, Leoš Válka / Petr Hájek Architekti /

The DOX Centre for Contemporary Art in Prague has significantly expanded its floor space and its programme with the renovation of an adjacent office building and a new courtyard extension. The office interiors have retained their specific 70’s atmosphere thanks to a respectful approach to the original details and building materials. They are now rented to a private international college of architecture. The courtyard, on the other hand, is completely transformed by two new concrete volumes, cast in situ and wrapped in sound absorbing upholstery. The smaller is a rehearsal room, the bigger an auditorium for music, film or theatre events. The intergrown forms are unified by a subdued light grey facade color.

Send e-mail back »

ERA21 vydává ERA Média, s. r. o.
Chleborádova 69/22, 619 00 Brno

Phone: +420 530 500 801
E-mail: redakce@era21.cz
Projekt se v roce 2020 uskutečňuje za finanční podpory: Ministerstva kultury ČR, Nadace české architektury, Statutárního města Brna a Státního fondu kultury ČR
Copyright ©2004-2020 ERA Média, s.r.o
Použití článků a fotografií nebo jejich částí je bez souhlasu vydavatele zakázáno.