Tělocvična základní školy je umístěna v těžišti větší rozvojové plochy na okraji zastavěného území obce; v budoucnu zde naváže další výstavba, a tím dojde k upevnění prostorových vazeb a zkvalitnění veřejného prostoru.
Tělocvična základní školy je umístěna v těžišti větší rozvojové plochy na okraji zastavěného území obce; v budoucnu zde naváže další výstavba, a tím dojde k upevnění prostorových vazeb a zkvalitnění veřejného prostoru.
Sportovní hala navazuje na venkovní sportoviště s umělým povrchem, z druhé strany je plánována výstavba atletického oválu.
Sportovní hala navazuje na venkovní sportoviště s umělým povrchem, z druhé strany je plánována výstavba atletického oválu.
Díky množství denního světla i celkově světlému ladění interiéru působí vnitřek haly větší, než napovídá jeho oblá kovová obálka; nosná konstrukce z prostorových příhradových nosníků splývá s pozadím.
Díky množství denního světla i celkově světlému ladění interiéru působí vnitřek haly větší, než napovídá jeho oblá kovová obálka; nosná konstrukce z prostorových příhradových nosníků splývá s pozadím.
Plochu lze podélně rozdělit na třetiny o velikosti volejbalového hřiště pomocí mobilních rolet.
Plochu lze podélně rozdělit na třetiny o velikosti volejbalového hřiště pomocí mobilních rolet.
Jednu z podélných stran hrací plochy lemuje tribuna pro 250 diváků, pod ní se nacházejí nářaďovny.
Jednu z podélných stran hrací plochy lemuje tribuna pro 250 diváků, pod ní se nacházejí nářaďovny.
Vstupy do šaten a hygienického zázemí jsou od hřiště odděleny stěnou z tělocvičných žebřin.
Vstupy do šaten a hygienického zázemí jsou od hřiště odděleny stěnou z tělocvičných žebřin.
Site plan
Site plan
Ground floor
Ground floor
First floor
First floor
Cross section
Cross section
Longitudinal section
Longitudinal section

Hall, Not-Hall. Sports Hall in Dolní Břežany

Aleš Kubalík, Josef Kocián, Jakub Našinec, Veronika Sávová / Sporadical /

The new sports hall in Dolní Břežany is no ordinary school gym. Administratively still a part of the local elementary school, but also used by the public for sports and social events. It’s recognized as a new, key venue for the town's social life, but it’s located on the very edge of the current development, overlooking the surrounding fields. Attracting attention with its unmistakable shape and expression; but also reflecting the surroundings and sometimes blending with them due to its brushed aluminum shell. Compact on the outside, spacious inside. Magic, maybe?

Send e-mail back »


ERA21 vydává ERA Média, s. r. o.
Chleborádova 69/22, 619 00 Brno

Phone: +420 530 500 801
E-mail: redakce@era21.cz
Projekt se v roce 2021 uskutečňuje za finanční podpory: Ministerstva kultury ČR, Nadace české architektury a Státního fondu kultury ČR.
Copyright ©2004-2021 ERA Média, s.r.o
Použití článků a fotografií nebo jejich částí je bez souhlasu vydavatele zakázáno.